miercuri, 23 aprilie 2008

Legea cauzala (legea karmei)

Este legea "cauza si efect". o putem exprima si prin proverbul: "Ce semeni aceea culegi" sau, pt materialisti si ateisti: "Cum e buna ziua, asa e si multumita". Dupa legea semanatului si a recoltei, daca semanam ceva distructiv, vom recolta tot ceva distructiv. Daca semanam nenorociri si ura, tot de acestea vom avea parte. Daca semanam in pamant grau, vom avea tot grau in procent de suta la suta, nu secara. Si, tot in functie de cum ne ocupam de samanta noastra si ii acordam atentie, ea creste cu atat mai bine si mai mare, indiferent ce samanta este.
Aceasta lege se mai numeste "legea compensatiei" sau "legea karmei". In sanscrita, "karma" semnifica "actiune" sau "calea actiunii"). Ea se bazeaza pe conceptia ca noi oamenii putem invata sa avem un comportament corect, conform legilor spiritual-divine, numai daca simtim noi insine exact ceea ce, intr-un moment din trecut, am pricinuit altor fiinte. In nici un caz nu e vorba de o pedeapsa, asa cum e vazuta adesea de critici si de neavizati. Mai curand ea serveste maturizarii spirituale prin cunoastere si intelegere in experienta. Aceasta lege are grija ca fiecare om sa fie confruntat cu aceeasi problema pana cand o rezolva. In acest mod fiecare sentiment si actiune devin nemuritoare si se intorc asupra noastra ca un bumerang. Ea cere de la om intreaga raspundere pt destinul sau.
De aceea o persoana cu insusiri de clarvazator poate vedea in campul de energie (aura) al unui om karma acestuia, prin urmare tot ceea ce omul acela a pus in idei, in cuvinte sau actiuni. Clarvazatorul nu vede neaparat viitorul unui om, ci poate vedea ceea ce a facut pana acum persoana respectiva si astfel sa spuna ce consecinta decurge din aceasta. Iar efectul va aparea, daca persoana nu modifica nimic in viata ei. Soarta poate fi schimbata! Iar asta o poate confirma orice sceptic in ce priveste religia si ideea ca destinul e scris..."maktub" o expresie in limba araba si tipica lumii si religiei lor, cum ca "sta scris"...

Niciun comentariu: